Rutabagas gratin

Ingrediënten voor 10 personen:

- 2 grote Rutabagas, ongeveer 1 - 1,5 kg
- 400 ml room of een room/melkmengsel
- 200 ml paneermeel
- melasse van 100 ml (of ahornsiroop)
- 1 ei
- 1 1/2 theelepelgemalen gemalen gember

Kooktijd: 90 minuten tot 2 uur

Bereidingstijd: 25-30 minuten

  1. Schraap en schil de rutabagas. Snijd in lange plakjes en kook in licht gezouten water tot ze gaar zijn;
  2. Giet af, houd de sappen van koken en pureer de rutabagas;
  3. Meng de puree met de room, paneermeel, melasse, losgeklopte ei en specerijen en een voldoende hoeveelheid van de kookvloeistof om het geheel een zachte en licht vloeibare consistentie te geven;
  4. giet in een voorgeboterde ovenschaal, teken een ontwerp op het oppervlak met een vork, bestrooi met een dun laagje paneermeel;
  5. voeg een paar knoppen boter toe en zet in de oven