Geroosterde gele bietensalade

- Gele bieten
- Rode bieten
- 15 ml Sherry Vinaigrette
- 150 ml Olijfolie
- Verse geitenkaas
- Pecannoten
- Spruitje van rode biet
- 250 ml Water
- 85 ml Paarse Basilicum
-1 Gelatineblad

  1. Was de bieten, leg een groot vel aluminiumfolie op een bord en leg de gele bieten erop.
    Giet er een scheutje olijfolie over en bedek met de olie. Sluit de folie in folie. Doe hetzelfde voor rode bieten.
  2. Bak op 200 graden C (400 graden Fahrenheit). Controleer het koken na 13.30 uur. Haal uit de oven en zet in om af te koelen.
  3. Breng water aan de kook
    Voeg basilicum toe en infuus gedurende 10 minuten. Blaas gelatine op in koud water. Knijp de gelatine om zoveel mogelijk water te verwijderen en zet het in het mengsel om het op te lossen, overschakelen naar Chinese meeldraden. Giet in een sifon, voeg 1 of 2 gascapsules toe en koel.
  4. Schil de bieten. Plaats de rode in een blender. Voeg azijn, vloeibaar goed, ga naar de meeldraden. Breng op smaak met zout, peper en roer met 100 ml olijfolie. Snijd de gele bieten en kaas in blokjes. Bereid de borden en... Genieten!

Laatst bijgewerkt: 2010-05-07 09:05:42