Bietensalade met pastinaaksap

Serveert 4:

Dressing:
- 6 pastinaak
- 6 Granny Smith appels
- 100 ml biologische ciderazijn
- 100 ml biologische hazelnootolie
- zout en peper uit de molen

Salade:
- 1 grote gele biet
- 2 Granny Smith appels
- 1 GB

Kooktijd: 1 uur

Bereidingstijd: 20 minuten

De dressing
  1. Was groenten en fruit goed. Pel de pastinaken.
  2. Stam pastinaken en appels in de sapcentrifuge; op laag vuur tot de vloeistof met de helft vermindert. Haal van het vuur. Laat afkoelen.
  3. Roer azijn en, met behulp van een blender voet, emulsie door het gieten van de olie in een dunne filet beetje bij beetje; de kruiden aan te passen.
De salade
  1. Was rode biet en appels goed.
  2. Kook de rode biet in folie (in aluminiumfolie) met de knoflook en de hartige gedurende ongeveer 1 uur of tot ze gaar zijn.
  3. Wanneer koud, schil voorzichtig en snijd in dunne reepjes van ongeveer 1 mm.
  4. Snijd de appels zo dun mogelijk en snijd de bieslook in een schuine kant.
  5. In een grote kom, combineer bieten, appels, bieslook, hazelnoten, een beetje dressing en pas de kruiden.
  6. Plaats in het midden van een kleine kom, afwisselend appels en bieten; giet een beetje dressing rond.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-07 09:05:08