Citroen quilottes cake

-300 g aardappel vitelotte
-250g bastersuiker
-4 eieren
-1 onbehandelde citroen
-2 eetlepels zetmeel
- Suikerijs
- Zout

Kooktijd: 35-40 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Kook de gevelbeplating in een veldjurk in 2 l kokend water gedurende 25 minuten.
Verwarm de oven voor op 180oC.
Verwijder de citroenschil met een zuinig mes, snijd ze fijn in julienne reepjes.
Kook ze 1 minuut en koel ze snel af met ijswater.
Ga aan de kant.
Knijp in de citroen en reserveer het sap.
Scheid het wit van de eidooiers.
Draai de blanken omhoog in de sneeuw.
Wanneer de snelheden gaar zijn, koel ze onder de kraan zodat ze kunnen worden geschild.
Op de top van een grote kom, pureer ze in een fijne puree in de groentemolen.
Voeg een snufje zout toe.
Doe de dooiers in de puree, roeren met een spatel, voeg dan het zetmeel, suiker, citroensap en schil.
Vouw het wit voorzichtig in de sneeuw zonder te draaien, maar til het deeg op om ze niet te breken.
Shirt een 25 cm vervallen pan en giet er het deeg in.
Bak halverwege en bak 35 tot 40 minuten.
Controleer het koken met het mes van een mes.
Wacht 10 minuten voordat u niet meer lijdt en bestrooi met poedersuiker als de taart koud is.

Deze taart is het best bereid de dag ervoor.

Laatst bijgewerkt: 2010-10-22 10:10:31 a.m.