wortelparenslie met bouillon

900g wortel peterselie met gereserveerde bladeren
2dl kippenbouillon
50g boter
2 snufjes griesmeelsuiker
Zout en peper

Kooktijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

- Schil de wortels en snijd ze in de lengte in 4. Zet de bladeren opzij, die je fijnhakt.
- Smelt de helft van de boter in een koekenpan en voeg de wortels toe. Breng op smaak met zout, peper en meng tot de wortels goudbruin zijn.
- Giet de bouillon in de pan en zodra het kookt, dek af en kook gedurende ongeveer 20 minuten, af en toe roeren, totdat de knollen gaar zijn en bedekt met een kort sap. Voeg de resterende boter en peterselieblaadjes toe, meng en serveer onmiddellijk.
- Serveer met geroosterd wit vlees of gebakken vis.

Laatst bijgewerkt: 2010-10-24 04:10:01