Full-earth witlof velouté en tubereuze kervel

Serveert 4

- 4 witloof van de grond
- 10 kleine knolsuivels
- 1 aardappel
- 1 blokje kippenbouillon
- 20 cl lichte vloeibare room
- 20 plakjes pepergedroogde magret
- bieslook
- zout en peper

Kooktijd: 20 min

Bereidingstijd: 5 min

- Snijd de witlof in plakjes en geef ze door in het water.
- Schil de knolsokken, snijd ze doormidden en was ze. Doe hetzelfde voor de aardappel.
- Breng het water aan de kook en voeg de bouillon toe. Dompel de groenten in en kook ongeveer 20 minuten (de punt van een mes moet gemakkelijk zinken).
- Na deze tijd, verwijder de groenten en meng ze met 1 pollepel van de kookbouillon en room. Breng op smaak met zout en peper. Leg indien nodig op bouillon.
- Hak de bieslook, voeg 3 eetlepels toe aan het fluweel en bewaar de rest voor decoratie.
Giet de fluweelachtige in kommen, bestrooi met de resterende bieslook.
- Spies 5 plakjes gerookte borst (optioneel) op een houten pick en plaats op de kom

Laatst bijgewerkt: 2010-12-12 01:12:10